Waar is de gematigde oppositie in Syrië?

Mediawerkgroep Syrië

SHEKER KHAN – 29 december 2014 – Bijna vier jaar steunt het Westen ‘gematigde’ gewapende groepen in Syrië. Dit is een haast ongrijpbare concept voor honderden, dan wel duizenden milities die onder die banier vallen en even onduidelijk is wat er exact gematigd aan die groepen is. Zoals hieronder zal blijken, het ‘gematigd’ bestempelen van gewapende groepen is niets meer dan een front om hulp aan Al-Qaida gelieerde doodseskaders te legitimeren.

Gewapende oppositie

Het onderzoeksinstituut Carter Center identificeerde in de afgelopen vier jaar ongeveer 6.000 gewapende groepen. De overgrote meerderheid van deze milities is allianties aangegaan (> 1.000), die net zo snel vielen als dat ze opstonden.

Het Carter instituut identificeert, afgezien van de Koerdische collectieven, vijf grote gewapende groeperingen: Jabhat an-Nusra, Islamitische Staat, Islamitisch Front, Jaysh al-Mujahideen en het Syrische Revolutionaire Front.

Islamitische Staat

De Islamitische Staat, of wellicht beter te omschrijven als Al-Qaida Separatisten in Irak en Syrië (QSIS), is waarschijnlijk de meest bekende

View original post 900 woorden meer

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s